Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Το πολυσυζητημένο βιογραφικό


Σύντομο βιογραφικό Θέκλας Πετρίδου (Τζια έκοψα το τζι όλας, πέτε μου ρε παιθκιά τόσον χάλια ήταν; Εννοείται πως επετσόκοψα το διάφορες φορές, και πριν και μετά).

Η Θέκλα Πετρίδου γεννήθηκε στην Πάφο της Κύπρου στις 4 Μαΐου 1975.(Κυριακή του Πάσχα)

Είναι Ψυχολόγος Κλινικού και Κοινωνικού Τομέα.

Αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1993 από το Α’ Λύκειο Πάφου με τον ψηλότερο βαθμό του έτους της (19 και 12/13).

Τον Ιούλιο του 1993 κατατάχθηκε πρώτη παγκύπρια στις εισαγωγικές εξετάσεις στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ.

Κατέχει πτυχίο ψυχολογίας από  το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου ακολούθησε τον τομέα ειδίκευσης Κλινικής και Κοινωνικής Ψυχολογίας.  Αποφοίτησε τον Ιούλιο του  1997 με τον ψηλότερο βαθμό του έτους της, και χωρίς να αποτύχει ποτέ σε εξέταση. Σημειωτέον ότι από τους 60 φοιτητές του έτους της, μόνο τρεις κατάφεραν να αποφοιτήσουν στα 4 χρόνια σπουδών.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ, εκπαιδεύτηκε στην Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία και η πρακτική της εξάσκηση ήταν στην διάγνωση, στήριξη  και ομαδική ψυχοθεραπεία ασθενών με Alzheimer.

Είναι μέλος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου και της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας.

Μετά το πέρας των σπουδών της εκπαιδεύτηκε σε διάφορες άλλες ψυχοθεραπευτικές μεθόδους, όπως ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία, Συστημική οικογενειακή θεραπεία, πελατοκεντρική θεραπεία, αφηγηματική θεραπεία και υπαρξιακή ψυχοθεραπεία. Συνεχίζει μέχρι σήμερα να συμμετέχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια σε νέες ψυχοθεραπευτικές μεθόδους. Πιστεύει στην πλατιά ακαδημαϊκή και πρακτική μόρφωση των ψυχοθεραπευτών και στην διά βίου εκπαίδευση τους.

Από τον Οκτώβριο του 1997, διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ψυχολόγου, όπου προσφέρει υπηρεσίες ατομικής και οικογενειακής ψυχοθεραπείας.

Την περίοδο 1997-1998 δίδαξε σειρά διαλέξεων στη Σχολή Γονέων της Ενορίας Αγίου Παύλου στην Πάφο.

Από το 1997 μέχρι σήμερα έχει δώσει δεκάδες διαλέξεων σε Συνδέσμους γονέων δημοτικών σχολείων και σχολείων μέσης εκπαίδευσης σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου καθώς και για την Ομοσπονδία Γονέων Δημοτικών Σχολείων Λευκωσίας και τη Σχολή Γονέων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Από το 1998  μέχρι το 2003  δίδαξε σεμινάρια ψυχοπροφυλακτικής και προετοιμασίας ζευγαριών για τον τοκετό και τη γονεϊκότητα, σε συνεργασία με γυναικολογικές κλινικές.

Από το 1999 μέχρι το 2004 δίδαξε σεμινάρια αδυνατίσματος και απεξάρτησης από τη δίαιτα σε συνεργασία με γυμναστήρια.

Από το 1999 έως το 2003 εργάστηκε ως εκπαιδευτής στα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου.

Την περίοδο 2000-2003 έδωσε διαλέξεις στο Σύνδεσμο Καταναλωτών Πάφου.

Από το 2000 μέχρι σήμερα, δίνει δωρεάν διαλέξεις σε γυμνάσια και λύκεια με θέματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, κατόπιν προσκλήσεων συνδέσμων γονέων και σχολείων.

Από το 2005 - 2007 δίδαξε σειρά σεμιναρίων για γονείς  στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Γονέων Παιδιών με Σύνδρομο Down.

Από το 2001 ως το 2004 εργάστηκε στην Ειδική Εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου.

Την άνοιξη του 2005 συμμετείχε στη διδακτική ομάδα του Ανοικτού Πανεπιστημίου του Cyprus College στη Λευκωσία.


Ως εμπειρογνώμονας, προσέφερε υπηρεσίες τόσο στο ποινικό όσο και στο οικογενειακό δικαστήριο, καθώς και στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κυπριακής Βουλής.

Αρθρογραφεί τακτικά σε κυπριακές εφημερίδες και περιοδικά. (Ενδεικτικά : Εφημερίδα Αγλαντζιά, Φοιτητικό Περιοδικό Κλικ, Περιοδικό «Το Περιοδικό»)

Από το 2005 μέχρι το 2008 διατηρούσε στήλη, όπου απαντούσε γράμματα αναγνωστών, στο περιοδικό Exclusive, μέχρι και το κλείσιμο του περιοδικού. Μέχρι σήμερα λαμβάνει emails από παλιούς αναγνώστες του περιοδικού, που ζητούν την συμβουλή της ως ψυχολόγου σε θέματα που τους απασχολούν.

Από το 1997 λαμβάνει μέρος τακτικά σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές ως ψυχολόγος.( Ωμέγα Tv, Ράδιο Πάφος, Paphos TV, Ράδιο Πάφος, Αντέννα, Mega, Fred Tv, SigmaSuper Fm,  Plus Tv, Ράδιο Άστρα,  Ρικ1, Ρικ2, 1ο παρόγραμμα ραδιοφώνου του Ρικ, Τρίτο πρόγραμμα.) 


 Έχει ιδιαίτερο κλινικό και συγγραφικό ενδιαφέρον σε θέματα ερωτικών σχέσεων, γάμου και ανατροφής παιδιών.

Το 2005 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο : «Η ανατομία μιας γυναίκας» από τις εκδόσεις Power Publishing.


Από τα φοιτητικά της χρόνια έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ασχολείται με θέματα που έχουν σχέση με την αναπηρία. Έχει πάρει μέρος σε εθελοντικά προγράμματα ως φοιτήτρια, έχει εργαστεί ως ψυχοθεραπευτής γκρουπ σε ομάδες γονιών παιδιών με σύνδρομο Down, έχει συμμετέχει ως ομιλήτρια σε παγκύπρια συνέδρια για θέματα αναπηρίας.

Τον Μάρτιο του 2009 πρωτοστάτησε στην διοργάνωση δύο εκδηλώσεων  στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας,  με θέμα : «ΜΜΕ και Αναπηρία» και «Αναπηρία: Μύθοι και Αλήθειες». Οι εκδηλώσεις αυτές είναι οι πρώτες του είδους στην Κύπρο.

Η Θέκλα Πετρίδου ζει και εργάζεται στην Λευκωσία. Είναι μονογονιός και έχει δύο παιδιά. Τον Λάζαρο 13χρ και την Κυριακή 11χρ. Πολλές φορές νιώθει πως δεν αντέχει την πίεση της καθημερινότητας και του ανοίγματος σε τόσες ανθρώπινες ψυχές διαμέσου της δουλειάς της, αλλά χωρίς αυτό θα ένιωθε νεκρή!


Τηλέφωνο : 00357 99603422