Δείτε τα βίντεο μου

Loading...

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ενάμιση μήνα μετά κι ακόμη πετάω....

15 του Σεπτέμβρη σήμερα. Ξεχωριστή μέρα για τα παιδικά μας χρόνια. Η μέρα που άνοιγαν τα σχολεία...
Πέρασε κι όλας ενάμιση μήνας από τότε που άρχισα επίσημα και δυναμικά την επιχείρηση αδυνάτισμα. Πω πω, πόσο γρήγορα πέρασαν 46 μέρες.
Η ζυγαριά σήμερα με χαιρέτισε χαρούμενα. Μόνο 94,5κιλά! Επίτέλους έσπασε το φράγμα των 95 κιλών...
Η φωτογραφία δεν είναι ιδιαίτερα φωτεινή, αλλά επιβεβαιώνω πως η ένδειξη είναι 94.5. Και δεν έσπασε από χθες. Χθες ανέβηκε πάνω μια αγαπημένη μου πελάτισσα, ξέρει αυτή ποια είναι και για πρώτη φορά η ζυγαριά έδειξε το σήμα: overload! Που σημαίνει πως ξεπέρασε τα 150 κιλά που μετράει η ζυγαριά. Και πέρσι ήταν μόνο 130.
Δεν είναι τόσο δύσκολο να παχύνεις. Κατ' ακρίβεια πολύ εύκολο. Από ότι έχω διαβάσει, χρειάζονται 7700 θερμίδες περισσότερες από αυτές που χρειάζεσαι για να λειτουργήσεις για να ανεβεί η ζυγαριά ένα κιλό. Και το αντίστοιχο για να κατέβει. Δεν παίρνω κι όρκο πως αυτές είναι οι τιμές, το διάβασα σε ένα διαιτολογικό άρθρο. Όπως και να 'χει το πράγμα όμως, άμα παίρνεις από το στόμα περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζεσαι ΑΥΤΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΥΠΟ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΛΙΠΟΥΣ.....
ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ
Και άντε μετά να τις πετάξεις, να τις ξεφορτωθείς.
Μου πήρε αρκετά χρόνια για να φτάσω στο πλατώ των 95 κιλών. Στην εφηβεία μου, το ταβάνι μου ήταν τα 68 κιλά. Στην πρώτη νεότητα τα 74. Μετά τη γέννα του γιου μου τα 90. Μετά τη γέννα της κόρης μου τα 83. Στα 35 μου κατάφερα αυτόν τον μεγάλο άθλο να κάνω το ταβάνι μου τα 95 και φυσικά μέχρι τα 37 ανέβασα τον πήχη μέχρι πάνω από τα 100. Εμ τι, ή είσαι επίμονος ή δεν είσαι!
Τεσπα ακόμη έχω ανάγκη να ξεφορτώνομαι πράγματα. Κι έτσι σήμερα ξεφορτώθηκα κάμποσα αχρείαστα βιβλία από τη βιβλιοθήκη μου, τα οποία έβαλα σε ένα ντουλάπι.

Είναι όλα βιβλία, τα οποία διάβασα στο παρελθόν, αλλά δεν νιώθω ότι είναι σημαντικό για μένα να τα βρίσκω άμεσα στο μέλλον και πως δεν πρόκειται να τα ξαναδιαβάσω.
Άχρηστα κείμενα, και κατά τη γνώμη μου ηλίθια και τοξικά τα πέταξα στον κάδο. Όπως ακριβώς θέλω να πετάξω και άλλα 15 κιλά από πάνω μου. Να τα ξεφορτωθώ.
Όπως νιώθω πως ξεφορτώνομαι επιτέλους κι άλλα άχρηστα βάρη από πάνω μου, συναισθηματικά.
Συμφιλιώθηκα με τους ανθρώπους που από τον εγωισμό μου ήμουν τσακωμένη. Διώχνω από μέσα μου την ενοχή και τον φόβο. Επεξεργάζομαι ξανά τον φόβο του θανάτου. Όπως φαντάζομαι πως θα τον επεξεργαστώ πολλές φορές μέχρι να πεθάνω.
Όταν ήμουν στα παχύτερα μου, φοβόμουν πολύ να πεθάνω. Τώρα όχι τόσο, ίσως επειδή άρχισα και ζω πιο γεμάτη ζωή. Το ποτό που κόπηκε βοήθησε πολύ σε αυτό, καθώς και οι συμφιλιώσεις στην ευρύτερη οικογένεια.
Και πάμε παρακάτω.....
Φιλιά!
Θέκλα

Υ.γ. Ανακάλυψα πως σταδιακά, όσο προχωρούν οι μέρες, μου είναι πιο εύκολο να μειώσω τις ποσότητες... Άρα, ίσως σε κάποιους ανθρώπους ταιριάζει καλύτερα η σταδιακή προσαρμογή σε ένα νέο τρόπο ζωής...